top of page
Logo zwart en logo wit.jpg
ik website profiel.jpg

Over Mij

ik website profiel.jpg

Leuk dat je benieuwd bent wie er achter de camera staat.

Mijn naam is Michel Hoks en ben 50 jaar. Ik kom van oorsprong uit Deumel, maar woon in Oeffelt tegenwoordig.

Ik ben in 1999 met de eerste digitale fotocamera in aanraking gekomen en dat wasmtoen verre van ideaal. 

Ik had niet echt een specifieke voorkeur qua onderwerp, maar model en portret vond ik toen al wel leuk. 

Door de tijd heen ben ik me steeds meer gaan interesseren voor portret en model fotografie en destijds altijd in kleur.

Een jaar of 5 geleden kwam ik bij wat oude foto's terecht uit de jaren 30 en 40 en dat was de hollywood stijl van toen. Ik was er echt van onder de indruk ! 

Dat geweldige licht om en op de modellen was indrukwekkend !

En toen bedacht ik mezelf : Als iemand in 1930 een foto maakt en 90 jaar later is daar iemand nog weg van... Dan maak je echt iets bijzonders. Dat wil ik ook kunnen.

Maar daarmee liep ik tegen het probleem dat deze manier van fotograferen niet zo meer wordt gedaan. Probleem is dan dat er geen cursussen zijn en dat de mensen die dat dezen vaak al overleden zijn.

Ik heb het mezelf aan moeten leren. En dat is elke dag nieuw, maar het klassieke licht vind ik zo mooi en verrast me telkens weer.

Ik kreeg in 2019 de kans om een oude ruimte aan de Rapenstraat 1in Boxmeer te kunnen bemachtigen en ben er 1,5 jaar druk bezig geweest om er mijn eigen öld style" studio van te maken. Sinds 17 juli 2021 is deze geopend en kan ik mensen gelukkig maken met mijn "bijzondere" old style portretten die ik met veel passie maak.

Kijkt u in de galerij om een idee te krijgen hoe klassiek licht een bijzondere toevoeging is voor elk portret en er een onvergetelijk beeld van kan maken. Elke foto is maatwerk en maakt daardoor elke foto echt uniek. 

bottom of page